Wat ga je verdienen?

Wat je verdient

Als Automonteur Wegenwacht staat jouw vaste auto met telefoon en eigen gereedschap dagelijks voor je klaar in de stalling bij jou in de regio of bij je standplaats. Naast veel vrijheid, flexibiliteit, uitdagend werk en leuke collega`s bieden wij je ook (op basis van een fulltime contract):

 • een bruto maandsalaris tussen € 1.675 en € 2.761. Door werkervaring en opleidingen kun je doorgroeien tot het maximum van schaal 10, € 3.248
 • onregelmatigheidstoeslag tussen 16% en 24%, afhankelijk van het rooster en de regio waarin je werkzaam bent
 • een eindejaarsuitkering van 5,58%
 • onkostenvergoeding €105 netto
 • een bijdrage in de kosten woon-werkverkeer
 • een prima pensioenregeling
 • 25 verlofdagen en 13 adv-dagen per jaar (o.b.v. een fulltime contract)
 • een ANWB-lidmaatschap en het Wegenwacht-abonnement voor je auto of je fiets
 • diverse interessante kortingen en regelingen op alle ANWB-producten en -diensten
 • de mogelijkheid om te sparen voor extra verlof
 • volop trainings-, opleidings-, en ontwikkelingsmogelijkheden bij onze ANWB-Academie

Interne opleiding

Als medewerker van de ANWB moet je voortdurend anticiperen op en je aanpassen aan klantwensen in een veranderende maatschappij. Voor de Wegenwacht is de interne opleiding extra belangrijk. Jaarlijks worden nieuwe medewerkers opgeleid die vanuit een basisopleiding met behulp van begeleiders het vak als wegenwacht leren. Na de basisopleiding krijgen ze een traject van 24 opleidingsonderwerpen voordat ze zich een allround wegenwacht mogen noemen. We leiden onder andere op in ons trainingscentrum in Utrecht. 

Werk en privé in balans

De ANWB streeft naar betrokken en geïnspireerde medewerkers. Dat vertaalt zich onder andere in een prettige werksfeer en een bedrijfscultuur met aandacht voor de mens. 

Pensioenregeling

ANWB heeft een eigen pensioenregeling. Elk jaar dat je in dienst bent bij ANWB bouw je pensioen op, dit is het zogenaamde ouderdomspension. De pensioenpremie wordt zowel door ANWB als door jou als medewerker betaalt. Naast het ouderdomspensioen kent de pensioenregeling ook een partnerpensioen, een wezenpensioen en een arbeidsongeschiktheidspensioen. Uitgebreide informatie over de pensioenregeling vind je op de site www.pensioenfondsanwb.nl.

Open dag ANWB Wegenwacht!
Meerijden met de Wegenwacht?

Wil je graag als Wegenwacht bij de ANWB aan de slag maar twijfel je nog? Wij nodigen je graag uit om dan mee te rijden met een van onze Wegenwachten. Tijdens het meerijden kan je al je vragen stellen, je ziet alle pechgevallen en je ervaart echt hoe het is om als Wegenwacht bij de ANWB te werken. Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om het meerijden te regelen! 

Ja, ik wil meerijden