Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×

ANWB wéér de beste Wegenwacht van Europa!

​Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben ANWB’ers de titel Beste Wegenwacht van Europa in de wacht gesleept. Een fantastische prestatie van collega’s Pim Belder en Martin van Wijk.

Pim is Wegenwacht bij team Lexmond en Martin werkt op het Servicecentrum in Utrecht. Vorig jaar haalden wegenwachten Bart Lammerse en Eddy Segers de titel binnen voor Nederland. 

19 tegenstanders

Pim en Martin kwamen dit jaar tijdens de voorronde in juni als winnaars uit de bus. Goede communicatie met de pechklant woog daarbij net zo zwaar als technische vaardigheden bij het verhelpen van een storing. In Wenen hebben ze het 4 dagen lang opgenomen tegen 19 teams uit andere Europese landen. De competitie was erg spannend, maar uiteindelijk wisten ze het team van de Britse AA en het team uit Slovenië achter zich te houden.

Dolblij en supertrots

De mannen gingen er zelf vanuit dat het Nederlandse team dit jaar extra in de gaten zou worden gehouden, waardoor het moeilijk zou worden opnieuw te winnen. Ook Rian Vreeburg, directeur Hulpverlening, had er na de winst in 2017 dit jaar niet op gerekend. Ze reageerde dan ook dolblij en supertrots op het goede nieuws uit Wenen en vroeg Martin en Pim direct aan de lijn om hen persoonlijk te feliciteren.

Volgend jaar in Nederland

Pim en Martin zijn begeleid door Peter Heemskerk van het Technisch Expertisecentrum, die al jaren betrokken is bij de organisatie van de kampioenschappen. Ook Wegenwacht-directeur Eva-Marie Beij, docent John van de Water en teammanager Ed van Dijk waren ter plaatse. Ze hebben hun ogen en oren in Wenen goed de kost gegeven, omdat het kampioenschap volgend jaar door de ANWB wordt georganiseerd.

Hart van Nederland

Europees kampioen Wegenwacht is natuurlijk niet niks. Pim en Martin zijn ook nog even in het zonnetje gezet door Hart van Nederland. Benieuwd naar het artikel? Klik hier!